Hur ska jag måla för andra?

Diskutera och tipsa om allt som rör figurmålning
Crizy02
Inlägg: 1
Blev medlem: 27 apr 2020, 17:16

Hur ska jag måla för andra?

Inlägg av Crizy02 »

Jag har fixat sommar jobb som att ta hand om mitt egna företag. Det jag vill göra är att måla miniatyrer till andra inom Warhammer och D&D. Jag är ganska duktig (inget super som man kan tävla med) men är totalt över tabletop standard. så därför skulle jag kunna måla "Horde" arméer och fiender inom rollspel som D&D eller pathfinder.

Det jag undrar är lite hur jag ska prissätta allt och hur jag ska göra med dem som beställer. ska jag köpa deras miniatyrer och limma dem åt dem och hur ska jag få folk att veta att jag finns?

All hjälp man kan få är otroligt hjälpsam (även hur litet det är)

Tack så mycket i förhand

Användarvisningsbild
RUNE
Inlägg: 692
Blev medlem: 21 maj 2012, 07:52

Re: Hur ska jag måla för andra?

Inlägg av RUNE »

Jag tror du får lika många svar som personer du frågar. Men jag jobbar med kunder dagligen (inte inom 40K branschen men ändå) så här är mina tips.

- Ta en vettig timpeng. Såvida du inte gör detta för att du brinner för målning. Då ska du bara räkna ut vad som krävs för att gå +/- 0.

-Var övertydlig med vad kunden får för sina pengar!
Måla tre Space Marines och lägg låt oss säga 30 min, 60 min och 90 min respektive. Visa kunden bilder och förklara att det här är nivåerna och så här mycket kostar respektive nivå. Jag personligen hade försökt säkra beställningen skriftligt via mail, SMS eller liknande.
Även om du tror du är övertydlig så kan en kund mycket väl säga: "Det betalar jag inte för, den är inte bra nog" när ni var överens om förutsättningarna.

-Jag hade bett kunden skicka modellerna till dig. För att helt enkelt förebygga att han säger "jag vill inte ha den versionen av modell" eller vilken variation som helst på den frasen. Dessutom slipper du ligga ut med pengar och få en kund som plötsligt bryter all kontakt med dig när han inser att han inte kan betala.

-Montering tar tid. Därför tycker jag du ska räkna ut en timpeng och ge offerter baserat på hur lång tid det tar. Vill kund att du ska montera modellerna? Fair enough men då får du också ta betalt för det.

-Jag hade nog tagit en handpenning i alla fall. Inte för att vara för cynisk men ofta är det den trevligaste, gladaste kunden som inte kan betala. Man kan inte gå på magkänsla. Och att försöka driva in småsummor runt 5000 - 10 000 kr är ofta inte ekonomiskt. En person med dålig betalningsförmåga är ofta jagad av fler person som dessutom har förtur hos kronofogden.

Att nå ut till kunder... 40K forum är en bra början. Facebook-grupper kan också vara ett uppslag. Se om du kan annonsera fysiskt hos spelföreningar. (Lapp nere i lokalen). I annonsen bör du ha prisexempel och kanske lite om dina villkor. Men du kan nog lugnt utgå ifrån att folk kommer vara intresserade om hur mycket det kostar.
Varje meddelande av innebörd, att forumet Svenska40k.se skall nedläggas, är falskt.
Om kriget kommer, 2019

Mattias H
Inlägg: 235
Blev medlem: 08 jun 2009, 21:20

Re: Hur ska jag måla för andra?

Inlägg av Mattias H »

Vettiga tips från RUNE. :)

Är sugen på att så smått börja samla på figurer och använda med 40k 2:nd ed. rules.

Så jag kan vara spekulant när du väl hittat nivån.

Skriv svar